Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duyuru Ranklarımız. | Ranklarımızın Tanımları |

Duyuru

faho05

Captain Ivy
Owner

logos.png

🎖️ Merhaba Değerli SROARENA Üyeleri!
Bugün sizlerle, forumumuzun bel kemiğini oluşturan rank sistemimizi detaylı şekilde ele alacağız.

🔍 RANK NEDİR?

Forum üzerindeki "rank" (rütbe), bir kullanıcının platformdaki konumunu, yetkisini ve katkı düzeyini ifade eder. Her rank, kendine özgü ayrıcalıklar, sorumluluklar veya prestij taşır.

🏆 SROARENA RANKLARI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Rank sistemi sayesinde:
  • Kullanıcıların foruma katkı düzeyi görünür hale gelir.
  • Yetkili kadro daha rahat tanınır.
  • Forum içindeki düzen, motivasyon ve etkileşim artar.
  • Üyeler arasında sağlıklı bir hiyerarşi oluşur.
📜SROARENA RANK LİSTESİ

1747259922621.png

👑 Owner (Sahip)

🔸 Açıklama:
Bu rank yalnızca forum yöneticilerine özeldir.
SROARENA platformunun teknik ve yapısal tüm süreçlerinden sorumlu ana yetkililerdir.

📌 Özellikler:
  • Forumun genel işleyişini denetler.
  • Üst düzey yönetim kararlarını alır ve uygular.
  • Kullanıcıların güvenli, adil ve keyifli bir ortamda etkileşim kurmasını sağlar.
💬 "Forumun sahibi ve lideri olan kişi, platformun tüm işleyişinden sorumludur. Sahip, forumun geleceğini şekillendirir ve topluluğun güçlü bir şekilde büyümesini sağlar."

1747259122805.png

🔧 Moderatör

🔸 Açıklama:
Bu rank yalnızca forum moderatörlerine aittir.
Forumun düzenini sağlamak, huzuru korumak ve kurallara uyulmasını denetlemekle yükümlüdürler.

📌 Özellikler:
  • Konu ve mesaj içeriklerini kontrol eder.
  • Kurallara uymayan kullanıcıları uyarma ve gerekirse forumdan uzaklaştırma yetkisine sahiptir.
  • Forumun sağlıklı işleyişinden sorumludur.
💬 "Bu rank sadece forum moderatörlerinde bulunur. Forum düzeni ve huzurunu korurlar. Üyeleri uyarma ve forumdan uzaklaştırma yetkileri vardır."

1747260625314.png

🖥️ Supporter​

🔸 Açıklama:
Bu rank, server sahiplerinin ve oyunlardaki teknik desteği sağlamakla sorumlu olan kişilere aittir. Teknik Destek rankına sahip kişiler, serverların düzgün çalışmasını sağlamak ve oyun içindeki teknik sorunlara çözüm bulmak için çalışırlar.

📌 Özellikler:
  • Teknik Destek, server sahiplerinin ve teknik destek sağlayıcılarının serverların yönetimi ve oyun içi hataların çözülmesi konularında görev almasını sağlar.
  • Bu rank, serverların stabil çalışmasını ve oyuncu deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.
  • Teknik Destek rankına sahip kişiler, server sahipleriyle birlikte çalışarak, oyun sunucularının kesintisiz ve sorunsuz çalışmasını sağlarlar.
  • Bu rankı almak isteyen kişiler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek gerekli onayı alabilirler.
💬 "Bu rank, server sahiplerinin ve oyun içi teknik desteği sağlayan kişilere aittir. Teknik Destek, serverların düzgün çalışmasını sağlamak ve oyun içindeki teknik sorunlara çözüm getirmekle sorumludur."

1747259348363.png

💎 V.I.P+

🔸 Açıklama:
Bu özel rank, yalnızca ücretli olarak elde edilebilir.
Sahiplerine forum içerisinde ayrıcalıklı bir deneyim sunar.

📌 Özellikler:
  • Forumdaki tüm içerikleri yorum yapmadan, beğeni bırakmadan görebilir.
  • Spam içeriklerden korunur, daha temiz bir kullanıcı deneyimi yaşar.
  • Kullanıcı adı değiştirme hakkı bir defaya mahsus tanınır.
  • Diğer kullanıcılardan farklı olarak bazı ekstra özel izinlere sahiptir.
    (Örnek: özel bölümlere erişim, gizli konuları görüntüleme vb.)
💬 "Bu rank sadece ücret ile alınır. Forumdaki bütün içerikleri yorum ya da beğeni gibi reaksiyonlar yapmadan görüntüleyebilir. Spamdan korunur, bir kez isim değiştirme hakkı bulunur ve ekstra ayrıcalıklara sahiptir."

1747260488691.png

🌍 Çevirmen

🔸 Açıklama:
Bu rank, çeviri hizmeti sağlayan kullanıcılara özeldir. Çevirmen rankına sahip kişiler, forumda çeviri yaparak, içeriklerin farklı dillerdeki üyelerle paylaşılmasını sağlar.

📌 Özellikler:
  • Çevirmen, forumda çeviri işlevini üstlenir ve yönetim tarafından sağlanan içerikleri farklı dillere çevirir.
  • Çevirmen rankı, çevirmenlik deneyimi ve referanslara sahip olan kullanıcılara verilir.
  • Bu rank, yönetim ekibi ile iletişime geçerek onay alabilen kullanıcılara verilebilir.
💬 "Bu rank, çeviri hizmeti sağlayan kullanıcılara aittir. Çevirmenler, forumda içeriklerin çevirisini yaparak, farklı dillerdeki üyelerle içerik paylaşımını sağlar."

1747259493426.png

🖥️ Bilişim Sahibi

🔸 Açıklama:
Bu özel rank, yalnızca bilişim alanında faaliyet gösteren, özellikle sunucu, sistem, yazılım veya hizmet satışı yapan kişiler için ayrılmıştır.
Profesyonel hizmet sunan kişileri ayırt etmek ve güvenli alışveriş ortamı oluşturmak amacıyla tanımlanmıştır.

📌 Özellikler:
  • Bu rank, sadece referansı bulunan ve yönetim ekibiyle iletişime geçerek onay alan bilişim işletmecilerine verilir.
  • Rank sahibi forumda güvenilir bir satıcı olarak tanımlanır.
  • İlgili kategorilerde tanıtım yapma, ürün ve hizmet sunma hakkına sahiptir.
💬 "Bu rank sadece bilişim [server - sunucu] işleri ile uğraşan ve satış yapan kişilerde bulunur. Sadece referansı bulunan bilişim sahipleri, yönetim ekibi ile iletişime geçerek bu rankı alabilir."

1747259592628.png

🎨 Grafiker

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca grafik tasarım işleriyle uğraşan ve forumda tasarım hizmeti sunan profesyonellere özeldir.
Tasarım alanında yetkin kişileri tanımak ve hizmet alan üyelerin güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

📌 Özellikler:
  • Rank sahibi, forumda tasarım hizmeti sunma yetkisine sahiptir.
  • Bu rank sadece referans sahibi olan grafikerlere verilir.
  • Yönetim ekibiyle iletişime geçip onay alarak elde edilebilir.
  • Kullanıcılar, bu rank sayesinde güvenle tasarım hizmeti alabilir.
💬 "Bu rank sadece grafik tasarım işleriyle uğraşan ve grafik tasarım hizmeti sunan kişilerde bulunur. Sadece referansı bulunan grafikerler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek bu rankı alabilir."

1747259797514.png

🧠 Developer

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca web, yazılım, VSRO sistemleri ve özel program geliştirme gibi alanlarda hizmet sunan profesyonel geliştiricilere özeldir.
Forumda teknik bilgiye sahip, çözüm odaklı ve güvenilir hizmet sağlayan kişileri temsil eder.

📌 Özellikler:
  • Web sitesi, VSRO panel, yazılım, program gibi konularda uzmanlıkla hizmet verir.
  • Bu rank yalnızca referans sunabilen ve yönetim ekibi tarafından onaylanan developer'lara verilir.
  • Rank sahibi, forumda özel projeler yürütebilir, hizmet sunabilir ve güven kazanır.
  • Kullanıcılar için developer rankı, güvenli hizmet alışverişinin anahtarıdır.
💬 "Bu rank sadece kodlama [web site - VSRO panel - program yazılım vb.] işleriyle uğraşan ve hizmet sunan kişilerde bulunur. Sadece referansı bulunan developerlar, yönetim ekibi ile iletişime geçerek bu rankı alabilir."

1747260095063.png

📢 Reklamcı

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca reklam hizmeti sunan kişilere özeldir. Forumda tanıtım, reklam ve kampanya yönetimi gibi alanlarda profesyonel hizmet sağlayan kullanıcıları temsil eder.

📌 Özellikler:
  • Rank sahibi, forumda reklam hizmetleri sunabilir, kampanyalar düzenleyebilir ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirebilir.
  • Bu rank yalnızca referans sahibi olan ve yönetim ekibiyle iletişime geçerek onay almış kişilere verilir.
  • Reklamcı, forumda güvenilir bir tanıtım uzmanı olarak tanınır.
💬 "Bu rank sadece reklam hizmeti sunan kişilerde bulunur. Sadece referansı bulunan reklamcılar, yönetim ekibi ile iletişime geçerek bu rankı alabilir."

1747260162730.png

🌐 Server Sahibi

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca server sahipleri için özel olarak tanımlanmıştır. Server Sahibi rankına sahip olan kullanıcılar, reklam alanlarından faydalanabilir ve platformda özgürce tanıtım yapabilirler.

📌 Özellikler
  • Server sahipleri, bu rank sayesinde forumda reklam alanlarını kullanarak tanıtım yapabilirler.
  • Server Sahibi, forumda güvenilir bir işletme temsilcisi olarak tanınır.
  • Bu rank yalnızca yönetim ekibi ile iletişime geçerek alınabilir.
💬 "Bu rank sadece server sahiplerinde bulunur. Bu ranka sahip server sahipleri, forumda bulunan reklam alanlarından faydalanabilir. Bu rankı almak isteyenler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek onay alabilirler."

1747260211535.png

⚔️ Guild Master

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca Guild Master olan kullanıcılara aittir. Guild Master rankına sahip kişiler, kendi guild'lerine özel forum açma yetkisine sahiptir.

📌 Özellikler:
  • Guild Master rankı, forumda guild'lerine ait özel alan oluşturabilme hakkı tanır.
  • Rank sahibi, kendi guild'ini yönetebilir ve guild üyeleri için ayrı bir forum düzeni kurabilir.
  • Bu ranka sahip olmak isteyenler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek onay alabilir ve guildlerine özel bir forum oluşturabilirler.
💬 "Bu rank sadece Guild Master'larında bulunur. Guild Master'lar, guild'lerine özel forum açtırabilirler. Bu rankı almak isteyenler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek rankı alabilir ve kendi guild'lerine özel forum açtırabilirler."

1747260248700.png

🛡️ Guild Üyesi

🔸 Açıklama:
Bu rank, yalnızca guild üyesi olan kullanıcılara aittir. Guild Üyesi rankına sahip kişiler, guild'lerine ait özel alanlarda paylaşımda bulunabilir ve bu alanlarda aktif olarak yer alabilirler.

📌 Özellikler:
  • Guild Üyesi, guild üyelerinin özel alanlarında paylaşımlar yapabilir ve bu alandaki diğer üyelerle etkileşimde bulunabilir.
  • Bu rank, guild'e katılan ve aktif olan üyeler için geçerlidir.
  • Bu rankı almak isteyenler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek onay alabilir.
💬 "Bu rank sadece Guild Üyesi olan kişilere aittir. Guild Üyeleri, guild'lerine açılmış özel alanlarda paylaşımda bulunabilirler. Bu rankı almak isteyenler, yönetim ekibi ile iletişime geçerek alabilirler."

1747260287912.png

🧑‍💻 Üye

🔸 Açıklama:
Bu rank, forum sitemize üye olan herkes için geçerlidir ve tüm üyelerde aktif olarak bulunur. Üye rankı, mail onayı yapan her kullanıcıya otomatik olarak verilir ve forumda standart bir üyelik hakkı sağlar.

📌 Özellikler:
  • Üye, forumda genel erişim sağlar ve paylaşımlara katılabilir.
  • Bu rank, herkese açık olup, sadece forum üyeliği ve mail onayı gerektirir.
  • Üye rankı, forumda temel üyelik hakkı sağlar ve kullanıcıların forumdaki başlangıç seviyesini temsil eder.
💬 "Bu rank, forum sitemize üye olan herkeste aktif olarak bulunur. Mail onayı yapan herkes bu rankı alabilir. Bu, standart bir üyelik rankıdır."

1747260332566.png

🚶‍♂️ Ziyaretçi

🔸 Açıklama:
Bu rank, kayıtsız veya mail onaysız kullanıcılar için geçerlidir. Ziyaretçi rankı, forumda henüz kaydını tamamlamamış veya mail onayı yapmamış kişilerde bulunur ve önemsiz bir rank olarak kabul edilir.

📌 Özellikler:
  • Ziyaretçi, forumun temel alanlarını görüntüleyebilir ancak etkileşimde bulunamaz.
  • Ziyaretçi rankına sahip kullanıcılar, forumda sadece gözlemci olarak bulunur ve içeriklere katkı sağlama yetkisi yoktur.
  • Bu rank, kayıtsız ve mail onaysız kullanıcılar için otomatik olarak verilir.
💬 "Bu rank, kayıtsız veya mail onaysız kişilere aittir. Önemsiz rank olarak kabul edilir ve kullanıcılar sadece gözlemci olarak forumda bulunabilir."

Ranklar - Forumun Güçlü Temel Taşları!

🔸 Sonuç olarak, forumumuzdaki her rank, bir kullanıcının katkısı, yetkinliği ve rollerini belirler. Her bir rank, forumun düzeni, güvenliği ve etkileşimi için çok önemli bir işlevi yerine getirir. Bu ranklar, sadece görünürlük değil, aynı zamanda topluluğumuza katkı sağlama ve forumumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişine katkı yapma fırsatıdır.

📌 Forumun her bir kullanıcısı, ait olduğu rank ile birlikte forumun dinamizmine güç katıyor. Bir yandan yönetici, moderator ve teknik destek sağlayıcıları gibi anahtar oyuncuların katkıları, diğer yandan katılımcı üyeler ve çevirmenler gibi topluluk üyelerinin katkıları, forumumuzun yaşam gücünü oluşturur.

💡 Her rankın kendine özel avantajları ve sorumlulukları vardır. Forumdaki etkileşiminizi ve katkınızı arttırarak daha yüksek ranklara ulaşabilir ve topluluğumuzun önemli bir parçası olabilirsiniz!

Moderatör tarafında düzenlendi:

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.